BESTUUR.

Wij zijn
Karin van der Wiel
Karin van der Wiel
Voorzitter

Ik ben Karin van der Wiel. Met enthousiasme ben ik betrokken bij de ontwikkelingen van dramatherapie! In de rol van voorzitter richt ik mij op de dagelijkse leiding en de coördinatie van het bestuur. Met het bestuur denken we na over beleid voor de ontwikkelingen komende jaren. Ik vertegenwoordig de NVDT in het algemeen bestuur van de FVB. Met elkaar staan we voor spannende uitdagingen.

Ik ben
Voorzitter

Ik ben
Secretaris

Ik ben Roos Rutten en ik ben werkzaam bij Kluppluz in Eindhoven. Sinds maart 2020 vervul ik de functie van secretaris binnen het bestuur van de NVDT. Dit maakt mij een aanspreekpunt voor leden als ze vragen hebben. Ook houd ik mij bezig met het maken van de nieuwsbrief. Dat doe ik met veel plezier, want ik ben graag bezig met taal. Ik ben benieuwd hoe dramatherapie zich de komende jaren zal ontwikkelen, en ik mag het door mijn positie nu van dichtbij meemaken.

Roos Rutten
Roos Rutten
Secretaris
Jurre Muijs
Jurre Muijs
Penningmeester

Ik ben Jurre Muijs. Na een lange carrière in professionele keukens ben ik sinds mijn afstuderen als dramatherapeut werkzaam als ambulant jeugdhulpverlener voor jongeren met angst- en dwangklachten. Ik woon in Amsterdam en werk daar en in de omliggende steden. Sinds mei ben ik met veel enthousiasme begonnen als penningmeester waarbij ik zicht hou op hoeveel en waarin wij als bestuur in gaan investeren. Ik ben graag betrokken bij de ontwikkeling van dramatherapie en zet me dan ook met plezier in voor de NVDT!

Ik ben
Penningmeester

Ik ben
Communicatie

Mijn naam is Anneloes Nieboer. Als dramatherapeut werk ik bij Fivoor ambulant centrum Utrecht. Ik geef hier therapieën aan jeugd en volwassene met een (licht) verstandelijke beperking en/of met een forensische achtergrond in combinatie met intensieve psychiatrische zorg. Sinds juli 2019 ben ik actief als bestuurslid Communicatie binnen de NVDT. Dit doe ik met veel enthousiasme. Door middel van mijn kennis en creativiteit wil ik ons vak dramatherapie meer in beeld brengen. Daarnaast vind ik het belangrijk om als NVDT te blijven ontwikkelen.

Anneloes Nieboer
Anneloes Nieboer
Communicatie
Anke Schäfer
Anke Schäfer
Kennisinnovatie

Mijn naam is Anke Schäfer en ik ben opgeleid als performance kunstenaar, dramatherapeut en coach in Duitsland en Nederland. Ik werk in mijn eigen praktijk in Maastricht en in Keulen. Als coach ondersteun ik o.a. mensen in de ontwikkelingssamenwerking. Ik heb verschillende dramatherapeutische filmprojecten gerealiseerd in Afrikaanse landen, in scholen en in jeugdgevangenissen in Duitsland. Als onderzoeker en wetenschappelijke medewerker ben ik verbonden met de Alanus Hochschule in Duitsland. Sinds 2015 werk ik er eveneens als dramatherapie docent binnen de opleiding kunsttherapie. Sinds 2018 ben ik bestuurslid van de Duitse WFKT – Wissenschaftliche Fachgesellschaft Künstlerische Therapien. Bij de NVDT wil ik mijn ervaring en kennis inzetten voor kennisinnovatie en hiervoor ook de internationale samenwerking bevorderen.

Ik ben
Kennisinnovatie

Ik ben
Studentzaken

Mijn naam is Lynn van Es – Damsteeg. Ik ben 26 jaar en ik studeer af in 2020. Vanaf juni dit jaar zal ik met enthousiasme de rol van bestuurslid Studentzaken op me nemen. Het lijntje met studenten is voor mij nog extra kort. Hierdoor hoop ik een goed en benaderbaar aanspreekpunt voor ze te zijn en ze te kunnen motiveren om lid te worden van de NVDT. Ik vind het belangrijk om iets te doen voor Dramatherapie in Nederland en hoop via deze weg bij te dragen aan de zichtbaarheid van Dramatherapie.

Lynn van Es - Damsteeg
Lynn van Es - Damsteeg
Studentzaken
Irene de Bel
Irene de Bel
Deskundigheidsbevorderaar

Ik ben Irene de Bel en ben binnen de NVDT de deskundigheidsbevorderaar. Ik heb een eigen praktijk voor dramatherapie, Praktijk Speelkracht, gevestigd in Groningen. Ik ben nieuwsgierig en enthousiast en deze twee eigenschappen neem ik mee in mijn functie als deskundigheidsbevorderaar. Ik ben benieuwd naar alle mogelijkheden van dramatherapie, en dat ik die mogelijkheden nu direct mag ontdekken, onderzoeken en delen met de vereniging vind ik prachtig. 

Ik ben
Deskundigheids-
bevorderaar

Ik ben
Belangenbehartiger

Mijn naam is Anouk Echteld, dramatherapeut bij de Speelkunst in Doetinchem. In mijn praktijk als zelfstandige combineer ik mijn ervaringen als therapeut en olympisch topbokser in de begeleiding en behandelingen die ik aanbied. Super enthousiast start ik als belangenbehartiger in het bestuur. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met de andere bestuursleden en vakgenoten ons prachtige vak verder uit te dragen en de positie van ons vak te versterken!

Anouk Echteld
Anouk Echteld
Belangenbehartiger