Over NVDT.

Wij zijn

NVDT staat voor Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie. In deze video hiernaast krijg je informatie en een beeld van wat wij als NVDT doen.

De NVDT is als zelfstandige beroepsvereniging lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). De FVB maakt zich sterk voor een goede positionering van het vak en de vaktherapeutische professionals op landelijk en regionaal/lokaal niveau. 

Jaarplan en Jaarverslag

De NVDT maakt elk jaar een jaarverslag en schrijft elk jaar een nieuw jaarplan. Hier vind je het Jaarverslag 2020 en het Jaarplan 2021 van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie. 

Dramatherapie prijs

Elk jaar wordt er op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NVDT, die in mei gehouden wordt, de Dramatherapie prijs uitgereikt.

Met deze prijs wil het bestuur van de NVDT bepaalde initiatieven of plannen waarderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500,- om het idee, plan, project of de aanpak (verder) uit te voeren of voor het inhuren van expertise of helpende handen voor de uitvoering. 

Voor meer informatie klik hier op de Dramatherapie prijs en voor het Inschrijfformulier.

Lidmaatschap

Lid worden van de NVDT? Dit kan je doen via de website van de FVB.

Je kunt lid worden van de NVDT als volledig lid, als student lid, als reductie lid en belangstellend lid. De erkende opleidingen tot dramatherapeut vind je hier. Als belangstellend lid kan je lid worden zonder erkend diploma.

Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT) 2021:

    • Normale contributie.      € 240,-
    • Reductie                           € 178,-
    • Belangstellend.               € 178,-
    • Student                             €77,-

Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met FVB.

Lid zijn van NVDT biedt een aantal voordelen en mogelijkheden. Onder ander ontvang je vier keer per jaar het Tijdschrift voor Vaktherapie, je ontvangt vier per jaar een nieuwsbrief met actuele informatie over onze mooie vak, je kan deelnemen aan algemene leden vergaderingen en hier je stem laten horen, je krijgt korting op methodische speldagen en congressen, je krijgt toegang tot het ledendeel van onze nieuwe leden website (In het voorjaar 2021 komt deze online), je krijgt toegang tot de inloggedeelte van de website van de FVB en je kunt deelnemen aan werk(veld)groepen, commissies en netwerken.

Lidmaatschap van de NVDT is voor dramatherapeuten een voorwaarde voor het starten met de inschrijfprocedure in het Register Vaktherapie, waarmee de kwaliteit van je beroepsuitoefening periodiek getoetst wordt.